2019-ųjų pradžia JKML: pirmoji „Pauliukų“ nesėkmė ir nerezultatyviausios sezono rungtynės

2019-ųjų pradžia JKML: pirmoji „Pauliukų“ nesėkmė ir nerezultatyviausios sezono rungtynės 23

Atėjus 2019 metams toliau tęsiasi Jonavos krepšinio mėgėjų lygos (JKML) sezonas. Šeštajame ture visos komandos sužaidė po vienerias rungtynes. Netrūko ir ryškių asmeninių pasirodymų, ir netikėtų komandų rezultatų.

Unikalus dominavimas. Po rungtynių su „Kaktusu“ „Dumsių“ komandos vadovas Laurynas Ūselis pajuokavo, kad „Kaktuso“ įžaidėjas Audrius Vasiliauskas yra kaip geras vynas, kuris su metais tik stiprėja. A. Vasiliauskas tai dar kartą patvirtino sekmadienio mače su „Paneriais“. Jam net nereikėjo pelnyti dviženklio taškų skaičiaus tam, kad surinktų įspūdingą naudingumo balų skaičių.

Gynėjas pelnė 9 taškus, tačiau atkovojo net 17 kamuolių, perėmė 3, atliko 8 rezultatyvius perdavimus ir surinko 37 naudingumo balus. „Kaktusas“ nesunkiai susitvarkė su „Paneriais“ 77:62.

Tiesa, A. Vasiliauskas netgi nebuvo naudingiausias savo komandos žaidėjas. 30 taškų pelnė ir 38 naudingumo balus surinko vidurio puolėjas Šarūnas Purvinis.

„Panerių“ komandoje išsiskyrė 27 taškus pelnęs Gediminas Vasauskas, tačiau tokiam rezultatui jam prireikė net 28 metimų, iš kurių tikslą pasiekė 10. 17 taškų pridėjo ir 10 kamuolių atkovojo Ramūnas Krasauskas.

Nuotr. L. Valvonio

Nerezultatyviausias mačas. Rungtynės tarp „Uragano-Rojalių“ ir „Achespo“ ekipų pasižymėjo tuo, kad jų metu buvo įmestas kol kas mažiausias taškų skaičius šiame JKML sezone. Nė viena iš komandų nesugebėjo pasiekti 50 įmestų taškų ribos, o galutinis rezultatas – 47:44 „Uragano-Rojalių“ naudai.

Abi komandos pasižymėjo itin prastu pataikymu iš trijų taškų zonos. „Achespo“ iš toli laimę bandė net 34 kartus, tačiau tai nepasiteisino – tikslą pasiekė tik 6 tolimi metimai. „Uragano-Rojalių“ gretose apskritai iš toli atakavo tik du krepšininkai – Nerijus Pečeliūnas pataikė 1 tritaškį iš 6, o Raimondas Juknevičius prametė visus penkis.

„Achespo“ nesisekė atakuoti ir iš artimesnių distancijų – komanda pataikė viso labo 8 dvitaškius iš 26. „Uraganas-Rojaliai“ savo ruožtu dvitaškius metimus realizavo kur geriau – 40 proc. taiklumu (16/40).

19 taškų nugalėtojams pelnė Nerijus Pečeliūnas, 10 – Mindaugas Vilčiauskas. „Achespo“ komandoje vienintelis dviženklę taškų ribą pasiekė Ramūnas Čerkesas – 10 taškų.

Nuotr. L. Valvonio

Dvigubai. Ir net šiek tiek daugiau. 62 taškais „Dumsiai“ sutriuškino „Ninoksą“ – 121:59. Šiame mače susitiko dvi visiškai priešinguose poliuose esančios ekipos – „Dumsiai“ po šios triuškinančios pergalės lieka vienintele nepralaimėjusia komanda, o „Ninoksas“ – vienintele nelaimėjusia.

Stulbinamą pasirodymą surengė „Dumsių“ gynėjas Matas Zvicevičius, pataikęs net 8 tritaškius metimus iš 10 mestų. Toks pasirodymas lėmė jam naudingiausio turo žaidėjo vardą.

Įdomu tai, kad „Dumsių“ gretose iš šešių žaidusių krepšininkų net penki surinko 20 ar daugiau naudingumo balų, o Edvinas Neimontas į savo sąskaitą įsirašė trigubą dublį (25 taškai, 10 atkovotų kamuolių ir 12 rezultatyvių perdavimų). „Dumsiai“ išmetė net 50 tritaškių, iš kurių tikslą pasiekė 22 (44 proc. taiklumas). Tuo tarpu dvitaškius sezono lyderiai metė fantastišku 76 proc. taiklumu (22/29).

„Ninokso“ ekipoje 22 taškus pelnė ir 9 atšokusius kamuolius sugriebė Rolandas Matusas, 14 taškų pridėjo Darius Dirmantas, bet jis pataikė tik 6 metimus iš 18.

Nuotr. A. Šimulio

Rezultatyviausias ir daugiausiai suklydęs. Žilvinas Radzevičius buvo rezultatyviausias „Fortūnos“ ir „Visų savų“ rungtynėse, tačiau kartu jis pasiekė sezono klaidų rekordą. Pelnęs 24 taškus, jis kamuolį prarado net 14 kartų.

O „Visi savi“ tokio klaidų kiekio Ž. Radzevičiaus vedamai „Fortūnai“ neatleido ir iškovojo pergalę 74:60.

„Visų savų“ gretose labiausiai išskyrė komandą į priekį tempę Vaidas Česnauskas (16 taškų, 9 atkovoti kamuoliai) ir broliai Mačikūnai – Jovydas bei Justinas. Pirmasis pelnė 15, antrasis – 13 taškų.

„Fortūnos“ gretose, be Ž. Radzevičiaus, labiausiai pasižymėjo Karolis Gailiūnas, lyg liūtas grūmęsis po krepšiais. Jo sąskaitoje – 15 taškų ir 16 atkovotų kamuolių.

Nuotr. A. Šimulio

Po pirmojo kėlinio pralaimėtas mačas. „Losrita“ turbūt norės kuo greičiau pamiršti sekmadienį vykusias rungtynes prieš „TŽID“ komandą. O ypač – pirmąjį šių rungtynių kėlinį. „TŽID“ pirmąją mačo atkarpą laimėjo net 31:6 ir „Losritos“ mintis apie pergalę iškart pavertė itin abejotinomis.

Nors antrajame kėlinyje „Losrita“ sugebėjo kiek atsigauti ir leido varžovams įmesti tuos pačius 6 taškelius, tačiau prarasta buvo pernelyg daug.

Trečiajame ketvirtyje „Losrita“ priartėjo iki 8 taškų, tačiau „TŽID“ sugebėjo išlaikyti pirmajame ketvirtyje susikrautą persvarą ir laimėjo rungtynes 62:53.

„Losritai“ itin trūko puolimo lyderio Martyno Bapkausko, dėl kurio dalyvavimo tolimesnėse JKML rungtynėse kol kas yra abejojama.

Šįkart mačas nesusiklostė ir kitam kertiniam „Losritos“ žaidėjui Titui Milašauskui, kuris, nors ir pelnė 12 taškų ir buvo rezultatyviausias savo ekipos krepšininkas, pataikė vos 5 metimus iš 21. 10 taškų (3/12 metimai) pridėjo Vadimas Gončiarenko.

„TŽID“ gretose išsiskyrė 17 taškų pelnęs ir 11 kamuolių atkovojęs Andrėjus Šateika, Viktoras Budrikas pelnė 11 taškų ir sugriebė 13 kamuolių, Aurimas Lapkauskas pridėjo 10 taškų.

Nuotr. L. Valvonio

Derbis. Pirmadienį įvyko tikras Jonavos krepšinio derbis – tarpusavyje žaidė KKSC’01 ir KKSC’02 komandos. Praėjusiame sezone šios ekipos pasidalijo po pergalę, o šią savaitę stipresni buvo metais vyresni KKSC’01 krepšininkai, laimėję rungtynes labai užtikrintai – 83:58.

Kaip ir „Losritos“ – „TŽID“ mačo atveju, viską išsprendė pirmasis mačo kėlinys. KKSC’01 jį laimėjo 31:8 ir įspraudė savo jaunesniuosius kolegas į kampą.

Nors po to KKSC’02 jau rodė atsigavimo ženklus, treneris Edvinas Zinys vis dėlto šįkart pranoko trenerį Arūną Kačenauską.

Abi komandos stengėsi remtis tritaškiais metimais, tačiau KKSC’02 ekipai tai daryti sekėsi sunkiai. Jie pataikė tik 4 tolimus metimus iš 24. KKSC’01 tolimoji distancija pakluso geriau – 9 taiklūs metimai iš 23.

Nugalėtojams 16 taškų (4/6 tritaškiai) pelnė Kristupas Palaima, 15 taškų ir 10 atkovotų kamuolių pridėjo Titas Spūdys, 13 taškų – Viltenis Grecovas.

KKSC’02 pirmyn traukė Paulius Petrauskas (23 taškai) ir Rodrigas Padriezas (20 taškų). Verta paminėti ir Tomo Kaušylos pasirodymą – jis pelnė vos 3 taškus (1/8 metimai), tačiau atkovojo 14 ir perėmė 5 kamuolius, taip surinkdamas solidžius 19 naudingumo balų.

„Pauliukų“ suklupimas. Pirmąją nesėkmę patyrė vieni sezono favoritų „Pauliukai“. Tiesa, jie atsitrenkė į taip pat vienais iš pretendentų į aukščiausias vietas laikomų „Turbo-X“ žaidėjų sieną. Batėgaloje antradienį vykusiame turo mače „Pauliukai“ sugebėjo pelnyti vos pusšimtį taškų ir pralaimėjo 50:71.

Itin į akis krito labai prastas „Pauliukų“ taiklumas iš tritaškių zonos. Savo gretose puikius snaiperius Mindaugą Gelžinį ar Žilviną Levinską turinti komanda pataikė vos 3 tritaškius iš 24. Vienas „Turbo-X“ puolėjas Povilas Žiegis pataikė daugiau tolimų metimų nei visa „Pauliukų“ komanda.

„Turbo-X“ taip pat puikiai išnaudojo savo aukštaūgius – Benas Steponavičius atkovojo net 19 kamuolių, pelnė 10 taškų ir surinko 23 naudingumo balus, Mantas Eglinskas prasiveržimais draskė varžovų gynybą, pelnė 20 taškų (27 naudingumo balų), o Gytis Vitkauskas, kaip įprasta, buvo universalus – pelnė 12 taškų, atkovojo 7 kamuolius ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus.

„Pauliukų“ ekipoje vienintelis Arvydas Geiša į savo sąskaitą įsirašė dviženklį naudingumo balų skaičių – jis pelnė 12 taškų ir surinko 14 efektyvumo taškų. 10 taškų pelnė Vladimiras Burovas.

Nuotr. A. Šimulio

Video L. Valvonio

Atkakliausios turo rungtynės. Šeštąjį turą pabaigęs mačas Batėgaloje tarp „Kulvos“ ir „Admodės“ komandų kartu buvo ir pats atkakliausias. „Admodė“ kol kas rodo kiek netikėtus rezultatus – pernai laimėję trečiąją JKML lygą, šiemet ši komanda atrodo rimtai nusiteikusi kibti į atlapus stipriausioms Jonavos rajono krepšinio komandoms.

Išplėšę pergalę 70:68, „Admodės“ žaidėjai kol kas sezono įskaitoje turi vienintelį pralaimėjimą ir rikiuojasi ketvirtoje vietoje.

O Batėgaloje mačas klostėsi itin atkakliai. Komandos keitėsi taikliais metimais ir nė viena negalėjo įgyti ryškesnės persvaros.

Prieš ketvirtąjį kėlinį „Admodė“ turėjo 4 taškų persvarą, o „Kulva“ laimėjo paskutinę mačo dalį, tačiau iki pergalės šeimininkams pritrūko labai nedaug – dviejų taškų pranašumą vis dėlto išsaugojo „Admodė“.

Raimundas Macas laimėtojams pelnė 17 taškų ir atkovojo 11 kamuolių, Lukas Sereika pelnė 12, o komandos gretose debiutavęs Karolis Pauplys – 10 taškų.

„Kulvos“ gretose kiek netikėtai blykstelėjo Ignas Stalioraitis, surinkęs 16 taškų. Tiek pat pelnė Arnas Sendzikas, 13 taškų (2/15 tritaškiai) surinko Egidijus Vaitekauskas.

Nuotr. A. Šimulio


‹ atgal
svetainiu kurimas JKML © 2024

uždaryti

A lyga

B lyga

C lyga

IT lyga

uždaryti